Contact

FSSC 22000

Voedselveiligheid in iedere schakel van het proces

Werkt u in de voedingsindustrie? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid zijn in alle schakels van het productieproces. Westfalen is als leverancier van levensmiddelengassen gecertificeerd volgens de internationale standaard voor voedselveiligheid: FSSC 22000.

De standaard

Bedrijven met de FSSC 22000 standaard weten wat er nodig is om de gevaren en risico’s van voedselveiligheid te beheersen. Zodat de consumptie van voeding veilig is.

De FSSC 22000 norm onderscheidt zich van de reguliere ISO certificering aangezien deze norm ook erkend wordt door de GFSI (Global Food Safety Initiative).

HACCP-richtlijnen

Onderdeel van de ISO-standaard zijn de HACCP-richtlijnen. HACCP is een afkorting voor Hazard Analysis and Criticial Control Points en bevat richtlijnen voor de risico-inventarisatie van voedingsmiddelen. Westfalen Gassen Nederland BV heeft in het kader van de HACCP-richtlijnen vastgelegd waar in het productieproces eventuele gevaren voor de gezondheid van consumenten kunnen ontstaan. Ook is vastgelegd welke maatregelen er zijn genomen om die gevaren te voorkomen, welke controles Westfalen daarvoor doet en wat daarvan de uitkomsten zijn.

FSSC ISO 22000 geeft aan dat Westfalen Gassen Nederland BV:

  • Een up to date voedselveiligheidssysteem heeft gericht op de productie van producten in de voedselketen die veilig zijn voor consumptie. 
  • Voldoet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid.
  • Weet wat u als klant mag verwachten en nodig heeft op het gebied van voedselveiligheid en gericht is op een uitstekende klanttevredenheid. 
  • In staat is om effectief te communiceren met betrokken leveranciers, klanten en andere relevante partijen over eventuele kwesties rondom voedselveiligheid. 
  • Staat voor haar eigen voedselveiligheidssysteem en dat systeem ook naleeft zoals u van Westfalen mag verwachten.
  • Wordt erkend door de GFSI (Global Food Safety Initiative)

Het Protadur®-assortiment

De levensmiddelengassen van Westfalen worden geleverd onder de merknaam Protadur®. Het gehele assortiment levensmiddelengassen van Protadur® voldoet aan de FSSC 22000 standaard.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons kwaliteitsbeleid of onze certificeringen? Neem dan contact met ons op. Onze kwaliteitsmanager staat u graag te woord.