Contact

Research en development

Gassen en koudemiddelen spelen een onmisbare rol bij het innoveren van producten en productieprocessen. Denk alleen al aan waterstof als beschermgas voor het bewerken en verwerken van metalen of stikstof om kunststof te gieten.

In iedere branche is innovatie belangrijk. Het levert bedrijven niet alleen economisch voordeel op, veel producten worden duurzamer, efficiënter of veiliger dankzij nieuwe technologie en nieuwe toepassingen. Veel grote bedrijven in Nederland hebben daarom hun eigen Research en Development afdeling en zijn dag in dag uit bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en productieprocessen. Maar ook het verbeteren van al bestaande producten en productieprocessen is daarbij belangrijk. Voor het maken en verbeteren van die producten worden de meest uiteenlopende industriële en koudemiddelen gebruikt. 

Van de bouw tot de luchtvaart

Er zijn al ontzettend veel voorbeelden te vinden van innovaties die dankzij gassen en koudemiddelen mogelijk zijn. Ademgassen voor duikers en vliegtuigpassagiers . Levensmiddelen die langer houdbaar en veiliger zijn dankzij speciale levensmiddelengassen. Producten van metaal of kunststof die langer meegaan en veiliger zijn door het bewerken en verwerken met industriële gassen. Koel- en warmtetechnieken die duurzamer en milieuvriendelijker zijn en rekening houden met het tekort aan fossiele brandstoffen. Met onze gassen ondersteunen we ook de innovatie in uw branche.