Contact


Misbruik resp. oneigenlijk gebruik van gassen.

Naar aanleiding van terugkerende onregelmatigheden en meldingen in de media over misbruik van o.a. lachgas (N2O), zwavelhexafluoride (SF6) voor Afterpartys en daarnaast de confrontatie van onze branche, met het openbaar ministerie, inzake (oneigenlijk) gebruik van waterstof (H2) en MDMA ook wel Amines genoemd voor productie van XTC, heeft het management van Westfalen Gassen Nederland BV, mede op advies van haar branche organisaties VFIG & EIGA en op basis van haar (product)-verantwoordelijkheid, besloten om vanaf heden dit soort gassen NIET meer te leveren aan particulieren, ondanks dat wij dit jarenlang, middels een eindverbruikersverklaring, hebben gedoogd!

N.B.
Zakelijke relaties zullen wij, wel op basis van een eindverbruikersverklaring, uiteraard gewoon blijven verzorgen, met de kanttekening dat wij geconstateerd misbruik direct zullen melden aan de Politie.

Het spijt ons dat wij deze ingrijpende maatregel hebben moeten doorvoeren, maar wij zijn van mening dat onze productverantwoordelijkheid ons geen keus laat.

Vertrouwende op uw begrip in deze, tekenen wij,

Met vriendelijke groet,

Westfalen Gassen Nederland BV

 

P.S.
Zie ook de volgende links

vfig.nl/brochures
Pdf 14.12.012 De gevaren van Lachgas

www.eiga.eu/index.php
Publications Safety Information-Human Factors / PP 24/09 Abuse of gases