Contact


Westfalen ondersteunde de techniekdagen!

en.nl

Lassen, solderen, 3D printen en dakpannen leggen: de kinderen die te gast zijn op de Techniekdagen van de Metaalvakschool kunnen kiezen uit ruim twintig activiteiten. Vierhonderd leerlingen tussen de 9 en 12 jaar deden er mee op 23, 24 en 25 oktober.

Voor de deur stond een indrukwekkende Technobiel van OTIB en in de werkplaats van de Metaalvakschool staat de Techniekstand van OTIB. Wat meteen de aandacht trekt is de lascabine waar Hansjan Dijk van Westfalen Gassen Nederland BV met leerlingen werkt.

'Het lijkt wel vuurwerk', roepen Lieke, Isabel en Anna, die door de raampjes met speciaal verduisterd glas kunnen meekijken hoe Majda haar eerste las legt. De meiden vinden het spannend: ‘een beetje zoals wanneer je in de achtbaan gaat: leuk en eng tegelijk’.

Meerdere bedrijven hebben tijdens de techniekdagen geprobeerd kinderen te interesseren voor een toekomst in de techniek. Al met al een goed inititief van de Metaalvakschool.

Niet alleen kinderen kunnen wat leren. Wij organiseren ook regelmatig workshops over het veilig werken met gassen. Lees er meer over in ons blog.