Contact

Techniek en veiligheid

Sinds 1989 is Westfalen Gassen Nederland BV leverancier van industriële, medicinale, speciale en levensmiddelen gassen en gas gerelateerde apparatuur. Met een schat aan kennis, kunde, kwaliteit en ervaring kan Westfalen Gassen Nederland BV zich moeiteloos onderscheiden in bijna alle marktsegmenten, waarbij zij daarnaast ook gebruik kan maken van de kennis van het moederbedrijf Westfalen AG in Münster.

Techniek

Voor uw specifieke behoeftes ontwerpen onze technici een op maat gesneden installatie, van een eenvoudige cilinder- of bundelopstelling tot een uitgebreide on-site gassenvoorziening inclusief back-up tank en de noodzakelijke distributieleidingen. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met de eigenschappen van de benodigde gassen, de toepassing, de hoeveelheid en de lokale omstandigheden en voorschriften. Door op een projectmatige manier te werken staan we garant voor een efficiënte, duurzame en veilige installatie. Dit alles in combinatie met een service- en onderhoudsovereenkomst.

Veiligheid

De aard van de dagelijkse activiteiten van Westfalen Gassen Nederland BV brengt met zich mee dat zij, op het gebied van techniek en veiligheid, beschikt over gekwalificeerde medewerkers, die medeverantwoordelijk zijn voor ontwikkeling van nieuwe toepassingen, het implementeren van landelijke en internationale normen, richtlijnen en de geldende wettelijke voorschriften, alsmede het adviseren van klanten en het begeleiden van projecten en installateurs.

Graag voorzien wij u van meer veiligheidsinformatie m.b.t. de omgang en het gebruik van gassen. Een compleet overzicht van alle veiligheidsinformatiebladen is hier te vinden.

Mocht het door u gewenste veiligheidsinformatieblad niet voorhanden zijn, of heeft u verdere vragen? Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag!

In 1997 zijn er Europese, algemene afspraken gemaakt over de identificatie van gasflessen doormiddel van kleurcodering. Deze is vastgelegd in de NEN EN 1089-3. Meer informatie hierover vindt u in de volgende brochure:

Als lid van de Vereniging Fabrikanten Industriële Gassen (www.vfig.nl) is Westfalen Gassen Nederland BV medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de doelstelling en het beleid van de VFIG op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Welzijn van haar medewerkers en haar afnemers c.q. gebruikers van gassen en installaties. De resultaten van deze samenwerking zijn terug te vinden in een aantal veiligheidspublicaties, die mede gebaseerd zijn op de publicaties van de European Industrial Gas Association (www.eiga.eu) waar de VFIG aan gelieerd is. Onderstaand een overzicht van een aantal publicaties. 

Veilig omgaan met:

  • Droogijs
  • Helium
  • Reduceertoestellen
  • Vloeibare stikstof

Overige veiligheidsinformatie